Over mij

Mijn naam is Danielle en al sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van konijnen. Op dit moment telt ons huishouden 6 konijnen, 2 cavia’s, een hond en een bejaarde goudvis. Daarnaast hebben we altijd diverse opvangdieren in huis.

Na mijn doctoraal Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht ben ik werkzaam geweest in diverse functies. Momenteel ben ik werkzaam als adviseur bij een wetenschappelijke vereniging in Utrecht.

Sinds 2010 ben ik vrijwilliger bij de Dierenbescherming. Als thuisopvangadres vang ik regelmatig konijnen en cavia’s op. Vaak betreft het dieren die extra zorg nodig hebben. Ook coördineer ik de opvang en herplaatsing van cavia’s bij het Dierenbeschermings-centrum Amersfoort.

Vanuit dit vrijwilligerswerk merkte ik dat er nog steeds veel onwetendheid bestaat over de juiste verzorging van konijnen en knaagdieren. Dit heeft mij gemotiveerd om mijn eigen kennis verder te verdiepen om eigenaren nog beter van advies te kunnen dienen.

Begin 2018 heb ik de opleiding Konijnendeskundige, verzorgd door Bernice Muntz bij de Martin Gaus Academie succesvol afgerond. Bij Bernice heb ik ook de cursus “Alles over de cavia” gevolgd.

Ik ben geslaagd voor de cursus “Vakbekwaam houder van overige zoogdieren” en beschik daarmee over het wettelijk verplichte vakbekwaamheidsbewijs om dieren op te vangen. In 2018 heb ik de opleiding tot Professioneel Konijnentrimmer met succes voltooid. Jaarlijks volg ik lezingen, symposia en bijscholing op de diverse vakgebieden.